WoonWerkWelzijn.nl
Uw Adviseur en Begeleider bij Renovatie, Nieuwbouw of Monumenten
Controlled-Bipolar-Ionizer-A-C-S-6F.jpg

ionisatie, tegen Fijnstof

 
RaBoBank

Detail 1

Ionizer rapporten

Report-a

Report-b

Report-c

Detail 2

Voordelen

Waar een stofzuiger of luchtfilter de allerkleinste stofdeeltjes doorlaat (kleiner dan 2 micron), werkt dit apparaat op alle deeltjes, hoe klein ook. Dus ook bacteriën zullen neerslaan. In theorie maken negatieve ionen zuurstofopname door het lichaam makkelijker en zorgen ze ervoor dat er minder histamine (een lichaamseigen stof die een rol speelt binnen het afweersysteem en o.a. hoest kan veroorzaken) vrijkomt in de luchtwegen. Sommigen geloven dat een ionisator ook de hoeveelheid serotonine in de hersenen kan stabiliseren.

 
Controlled-Bipolar-Ionizer-A-C-S-6F.jpg

Aansluiting op bestaande ventilatie

een geweldige positieve uitkomst verzekerd

Detail 3

Een ionisator

of ionizer is een apparaat dat moleculen ioniseert, dat wil zeggen op deeltjes een elektrische lading aanbrengt.

Circulatie

voorbeeld

Detail 4

Oplossing

voor onder andere:
fijnstof - ultra fijnstof - bacteriën - virussen - VOC
 

ionair wordt toegepast in kantoorgebouwen, ziekenhuizen, scholen, clean rooms en bijvoorbeeld hotels. ionair wordt ook toegepast op plaatsen waar niet iedereen meteen aan denkt, zoals in, deze week officieel geopend, Mad Fox Amsterdam in het W hotel aan de Spuistraat in Amsterdam. ionair zorgt op deze bijzondere locatie voor een optimale luchtkwaliteit en draagt bij aan energiebesparing”
— Ionair-Linkedin

QUOTE:
Gezondheidsrisico’s vervuilde binnenlucht zwaar onderschat

(16-05-2018) Geplaatst door Redactie Bouwwereld

Het grootste deel van de Nederlanders is zich niet bewust dat binnenlucht tot wel vijf keer meer vervuild kan zijn dan buitenlucht. Dat is de belangrijkste conclusie uit een internationaal onderzoek onder 16.000 bewoners, waaronder meer dan 1.000 Nederlanders, van onderzoeksbureau YouGov in opdracht van de VELUX Groep. Veel Nederlanders onderschatten de impact van het binnenleven op hun gezondheid. Des te zorgwekkender is het dat Nederlanders gemiddeld 90% van hun tijd binnen doorbrengen – ruim 21 uur per dag.

Het onderzoek spitst zich toe op de ‘Indoor Generation’, een typering van de huidige generatie die ten opzichte van voorgaande generaties veel meer tijd binnen spendeert. Dat mensen steeds meer binnen zijn, kan hun gezondheid schaden. Zo hebben mensen die leven in vochtige, schimmelige ruimtes maar liefst 40% meer kans op het ontwikkelen van astma.

Binnenlucht vs. buitenlucht

Meer dan driekwart (77%) van de Nederlanders weet niet dat binnenlucht veel meer vervuild kan zijn dan buitenlucht. “Bij ongezonde lucht denken mensen vaak aan vervuilende fabrieken of drukke snelwegen,” zegt Philomena Bluyssen, hoogleraar Indoor Environment bij de Technische Universiteit Delft. “Wat de meeste mensen niet beseffen, is dat ook bepaalde vervuilende, ziekmakende stoffen in alledaagse huishoudelijke voorwerpen de luchtkwaliteit binnenshuis kunnen verslechteren. Voorbeelden zijn schoonmaakmiddelen, plastic speelgoed, meubilair en bouwmaterialen.” Ook veel alledaagse activiteiten – koken, schoonmaken, douchen, de was drogen, kaarsen branden en zelfs printen – beïnvloeden de luchtkwaliteit in huis. “Daarnaast speelt ventilatie natuurlijk een belangrijke rol,” aldus Bluyssen.

Kinderkamer ongezondst

In maar liefst één op de zeven Nederlandse woningen is de luchtkwaliteit het grootste deel van de dag onvoldoende, zo blijkt uit recent onderzoek van het Longfonds. Daarbij bevatten kinderkamers vaak de hoogste concentraties schadelijke stoffen en behoren daarmee tot de meest ongezonde ruimten in huis als het gaat om luchtkwaliteit. Dit terwijl kinderen juist bijzonder kwetsbaar zijn voor de gevolgen van een slecht binnenklimaat omdat hun longen en hersenen nog niet volledig zijn ontwikkeld.